Laatste nieuws

Blog: verzekeringen

In Nederland bent u verplicht om uw auto te verzekeren. Uiteraard kunt u kiezen uit verschillende verzekeringsvormen. Welke verzekeringen er zijn en waarom verzekeren in Nederland verplicht is leest u in deze blog.

Welke verzekeringen zijn er

Het is belangrijk dat u uw auto goed verzekerd. Uw auto is immers een kostbaar bezit. Maar welke mogelijkheden zijn er eigenlijk? Er zijn in Nederland drie verschillende verzekeringsvormen:

WA: In Nederland bent u verplicht om uw auto minimaal WA te verzekeren. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekeringsvorm dekt de schade die u met uw auto veroorzaakt bij anderen.

WA+: De WA+ verzekering is een uitgebreidere variant van de WA verzekering zoals het plusteken aangeeft. Dit wil zeggen dat niet alleen de schade aan de auto van een ander, maar ook deels schade aan uw eigen auto zal worden vergoed. Bij schade aangebracht door weersomstandigheden (storm, hagel, bliksem, etc.), brand, diefstal, aanrijding met dieren en ruitschade wordt vaak een deel vergoed met deze verzekering. Let er wel op dat u een deel van de schade, aan uw eigen auto, zelf zal moeten betalen op basis van uw eigen risico.

All-Risk autoverzekering: Bij deze verzekering wordt bijna alle schade gedekt, of het nu gaat om schade aan de auto van een ander of aan uw eigen auto. Zelfs als u degene bent die de schade veroorzaakt heeft. Deze volledige casco verzekering is de meest uitgebreide verzekering welke u kunt afsluiten.

 

Waarom verzekeren in Nederland verplicht is?

In Nederland is het verplicht om een WA autoverzekering af te sluiten. Maar waarom is dit eigenlijk verplicht? De reden hiervan is om de slachtoffers bij een ongeval te beschermen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het kan dus onverhoopt voorkomen dat u een ongeluk veroorzaak met uw auto en daarbij schade aanbrengt aan een andere auto, of erger nog, lichamelijk letsel. Indien u schade hebt aangebracht, dan bent u degene die deze schade moet vergoeden. Deze kosten kunnen behoorlijk hoog oplopen. Het is niet vanzelfsprekend dat eenieder dit zomaar kan betalen. Als dit niet het geval is dan zou het slachtoffer hiervan de dupe zijn en dat kan niet de bedoeling zijn. Uiteraard is het ook andersom. Dus als een ander schade toebrengt aan uw auto dan is het aan de tegenpartij om dit voor u te vergoeden. Daarom is wettelijk vastgelegd dat elke automobilist zijn/haar auto moet verzekeren.

SternPolis

Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken kunt u bij Arend Auto uw auto verzekeren via SternPolis. SternPolis is tot stand gekomen door een samenwerking tussen onze moedermaatschappij Stern en Bovemij Financiële Diensten B.V. waardoor u altijd verzekerd bent van een aantrekkelijke premie. Wij stellen graag het optimale verzekeringspakket voor u samen.

Wat een SternPolis autoverzekering zo uniek maakt is dat het een unieke nieuw- en occasion waarderegeling kent tot wel 5 jaar. Wanneer uw auto total loss zou zijn of wanneer deze gestolen wordt krijgt u normaal gesproken de dagwaarde uitgekeerd van uw verzekeraar. Dit is het bedrag wat de auto op de dag van vandaag waard is. Dit is minder dan het bedrag waarvoor u uw auto gekocht heeft. Bij Stern bieden we een exclusieve nieuwwaarderegeling tot wel 5 jaar, ook voor occasions! Let wel op de voorwaarden gezien elke verzekering speciaal voor u wordt samengesteld. Vraag hiernaar bij de verkoopadviseur om verwarring te voorkomen.

Terug naar nieuwsoverzicht