Laatste nieuws

Is een elektrische auto geschikt als lesauto?

Over elektrisch rijden bestaan een hele hoop vooroordelen. Maar waarom zou een elektrische auto niet geschikt kunnen zijn als lesauto? Daar is eigenlijk geen reden voor. Rijschool AAHAA uit Nieuwegein wilde dit wel eens testen. Vrijdag 27 juli 2018 haalde zij de nieuwe Nissan Leaf op bij onze nieuwe vestiging in Houten, waarna zij een weekend lang de Leaf konden testen.

 

Lees hier de ervaringen van rijschool AAHAA:

 

Elektrisch rijden?

Vrijdag mochten we bij Arend Auto Nissan (Houten) de nieuwe Leaf (2018) ophalen om eens een paar dagen het elektrische rijden te gaan ervaren. We kregen de auto mee met een volle accu en een laadpas. We hebben eerst wat kilometers door Utrecht gereden en bijzondere manoeuvres uitgevoerd. Daarna hebben we maar eens het snelladen bij Fastned uitgeprobeerd. Na een broodje en een kopje koffie was de Leaf weer voor 76% opgeladen waar we vervolgens thuis het restant hebben bij geladen. Zaterdag richting Flevopolder gereden en op de terugweg nog even gewinkeld en vervolgens naar Nieuwegein. Tijdens het winkelen de Leaf even bij de laadpaal opgeladen en vervolgens thuis ook. Zondag konden we weer met een volle accu een gecombineerde route rijden. Wij hebben een zeer positieve ervaring aan het elektrische rijden over gehouden. Het opladen is ons erg meegevallen (dit leek ons onhandig). Ben je aan het winkelen of op visite dan even de auto aan een laadpaal. (laadpaal was in onze situatie’s eenvoudig te bereiken). Het is erg plezierig rijden. We hebben helaas de Leaf weer ingeleverd. Arend Auto Nissan (Houten) heel erg bedankt voor deze plezierige ervaring.

 

Wij bedanken rijschool AAHAA voor het delen van hun ervaringen. Wij vinden het erg fijn dat dit zo goed bevallen is en dat zij een indruk hebben gekregen van wat er middels elektrisch rijden mogelijk is.

Terug naar nieuwsoverzicht