Laatste nieuws

Nissan Leaf met meer bereik door krachtiger accupakket

De vernieuwde Nissan LEAF heeft een upgrade gekregen. Een groter accupakket en meer actieradius! 

Behalve een vernieuwd infotainmentsysteem biedt Nissan naast de bekende 40 kWh-batterij ook keuze uit een nieuwe 62 kWh-batterij met een 217 pk (160 kW) sterke elektromotor. Deze nieuwe combinatie zorgt voor een bereik van 385 km (WLTP*).

Met deze vernieuwingen bouwt Nissan voort op het succes van de LEAF die uitgroeide tot de bestverkochte elektrische auto van Europa. In het nieuwe modeljaar krijgt de auto een 8-inch infotainmentsysteem met extra connectiviteitsfuncties en een nieuw deur-tot-deur navigatiesysteem. Ook komt bij de verkoopstart de nieuwe NissanConnect EV app beschikbaar.

Intelligent Power accupakket

De LEAF met de optionele, grotere 62 kWh batterij heet LEAF e+. Aan de basis van deze uitvoering ligt het verbeterde Intelligent Power accupakket met een 25% hogere energiedichtheid en 55% meer capaciteit. Het nieuwe 62 kWh batterijpakket telt 288 cellen in plaats van 192 cellen van het 40 kWh batterijpakket. Dankzij het 62 kWh batterijpakket heeft de LEAF e+ ten opzichte van de reguliere LEAF 40 kWh maar liefst 40% meer range*, wat gelijk staat aan 100 kilometer.

e-Pedal en ProPILOT

De LEAF modeljaar 2019 is leverbaar met e-Pedal en ProPILOT. Deze Intelligent Driving technologieën dragen bij aan de rijbeleving van de Nissan LEAF. Dankzij het slimme e-Pedal is het zogeheten one pedal driving mogelijk. Hierbij kan de bestuurder de auto met één pedaal laten versnellen, afremmen en zelfs stoppen. Dit zorgt voor een soepele rijervaring en maximale voertuigbeheersing door de uitstekende feedback van het pedaal.

ProPILOT is een geavanceerd rijassistentiesysteem dat werkt op autowegen met gescheiden rijbanen. Het systeem kan de auto laten stoppen, starten en centreren op de rijbaan. ProPILOT houdt daarbij altijd de verkeersituatie in de gaten. De technologie vermindert stress en vermoeidheid en draagt bij aan het zelfvertrouwen van de bestuurder.

Bestverkochte elektrische auto van Europa

De presentatie van het nieuwe modeljaar vormt de afsluiting van een zeer succesvol jaar voor de elektrische auto’s van Nissan. De nieuwe LEAF is met 40.000 exemplaren de succesvolste elektrische auto van Europa in 2018. Wereldwijd zijn er sinds de lancering in 2010 al meer dan 380.000 exemplaren van de Nissan LEAF verkocht. Dat maakt van de LEAF de bestverkochte elektrische auto ter wereld.

Gareth Dunsmore, Director Electric Vehicles and Connected Services bij Nissan Europe, zegt: “De LEAF-familie blijft een plezier om mee te rijden en de verbeterde actieradius maakt de Nissan LEAF e+ nog aantrekkelijker. Sinds de lancering van de nieuwe LEAF zijn klanten razend enthousiast en in 2018 is het aantal elektrische auto’s in Europa enorm gestegen. Wij hopen dat de nieuwe LEAF e+ in 2019 bijdraagt aan de groei van dit segment.”

Levering

Geïnteresseerden kunnen zich online vrijblijvend aanmelden. De levering van de LEAF modeljaar 2019 is gestart!

Vul uw gegevens in middels onderstaand formulier en pre-order uw Nissan Leaf!

* Prognose Nissan o.b.v. gecombineerde WLTP-cyclus.

Definitieve gegevens op basis van homologatie volgen in de loop van 2019

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht