Laatste nieuws

Onze Arnoud Wilson wint NISTEC Nederland

Onze eigen Arnoud Wilson van Arend Auto Nissan te Utrecht nam onlangs deel aan de NISTEC-finale van Nederland. De NISTEC is een competitie voor Nissan monteurs. Meer dan honderd technici namen deel aan de voorrondes van de NISTEC-competitie. Online kregen zij een aantal technische cases voorgelegd, die ze naar eigen inzicht moesten oplossen.

De tien beste technici streden bij Innovam in Nieuwegein om de titel NISTEC van Nederland. Tijdens de finale moesten de finalisten diverse diagnoses stellen en problemen oplossen zoals het opsporen van storingen in het motor management systeem, mechanische motorstoringen, een mechanische controle van een CVT transmissie, een elektrische meting op de elektromotor van een Nissan LEAF en een vraag met betrekking tot het aircosysteem. Alle opdrachten waren gebaseerd op het huidige leerplan en de nieuwe trainingen die door de Nissan Academy zijn ontwikkeld. Deze testen zijn nauwkeuring door een vakjury beoordeeld.

Onze eigen Arnoud Wilson is als winnaar uit de bus gekomen en dat is iets waar wij natuurlijk erg trots op zijn! Daarom, Arnoud, nogmaals gefeliciteerd met het behalen van deze geweldige prestatie. Het winnen van de Nederlandse finale betekend niet dat hij alleen met de beker naar huis gaat. Arnoud is ook gekwalificeerd voor de grote NISTEC finale in Parijs. Deze grote finale vind plaats op 12, 13 en 14 september  a.s.

Uiteraard wensen wij Arnoud veel succes en plezier toe! Zet hem op!

 

Terug naar nieuwsoverzicht