Laatste nieuws

Waar kunt u op letten tijdens een proefrit?

Bij Arend Auto Nissan worden wekelijks verschillende proefritten gemaakt. In nieuwe auto’s, occasions maar ook in bedrijfswagens. Een proefrit is erg belangrijk in het proces van het kopen van een auto. Dit is namelijk vaak de tweede kennismaking met de auto. Als autodealer is merkbaar dat mensen alvorens ze in de showroom komen voor een proefrit, al uitgebreid kennis hebben gemaakt middels het internet. Bij een occasion weet u waarschijnlijk allang hoeveel kilometer de auto gereden heeft, uit welk bouwjaar deze komt, welke opties er op de auto zitten en ga zo maar door. Wanneer het om een nieuwe auto gaat spelen kilometerstanden en het bouwjaar geen rol. Daar is het vaak belangrijk om zoveel mogelijk snufjes en opties te proberen. Dit is belangrijk voor het bestelproces.

Bij Arend Auto Nissan kunt u altijd terecht voor het maken van een proefrit. Maak daarvoor een afspraak bij een van onze vestigingen, dan zorgen wij dat de auto netjes voor u klaar staat op de afgesproken tijd. Na het invullen van een aantal gegevens kan de proefrit beginnen. Wij geven u een aantal tips waar u op kunt letten tijdens het maken van een proefrit zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken.

TIP 1: Kom samen met uw partner, vader, moeder, vriend, vriendin, oom, tante of wie dan ook. Mocht u helemaal ondersteboven zijn van de auto (dat begrijpen we), kunt u wellicht niet meer objectief naar de auto kunt kijken. Uw gezelschap kijkt hierdoor net wat anders naar de auto en houd uw wensen en eisen goed in de gaten. Daarnaast zien twee personen meer dan een.

TIP 2: Heeft u kinderen? Neem ze dan gerust mee. Het is erg belangrijk dat u een comfortabele auto kiest voor uzelf maar ook voor uw reisgezelschap. Probeer tijdens de proefrit te letten op dingen die u alledaags meemaakt wanneer u in de auto stapt. Past het kinderzitje? Kunt u voldoende in de achteruitkijkspiegel zien terwijl uw kinderen zich op de achterbank begeven? Schaam u vooral niet voor onze verkopers om te vragen naar het monteren van een kinderzitje. Onze medewerkers willen niets liever dan u een goede indruk geven van de mogelijkheden van de auto. Daarmee bereiken we tevreden klanten. Velen gingen u voor! Wees dus zeker niet bang om te vragen.

TIP 3: Bent u bekend in de omgeving? Zoek dan verschillende soorten wegen op. Binnen de bebouwde kom, maar ook daarbuiten. Zo krijgt u een goede indruk van verschillende stuurbewegingen en de ligging van de auto op de weg. Er is geen bepaalde regel die zegt wanneer een auto goed is. Dit gevoel verschilt namelijk per persoon. Bent u niet bekend in de omgeving? Vraag onze verkopers om raad. Zij weten als geen ander welke route geschikt is voor een proefrit.

TIP 4: Laat onze verkopers na de proefrit weten wat u van de auto vond. Zowel de positieve punten als de verbeterpunten. Wellicht dat er ter plekke een oplossing kan worden gevonden voor de oorzaak. Zo niet, dan kan de verkoper een goed beeld vormen over uw wensen en heeft hij wellicht een andere auto op het oog welke helemaal in uw ideaalbeeld past.

TIP 5:  Ga op uw eigen gevoel af. Natuurlijk kunnen onze verkopers antwoord geven op al uw vragen en proberen zij u te informeren over alle ins- en outs van de auto, maar uiteindelijk maakt ú de keuze. En uw keuze respecteren wij bij Arend Auto, wat u ook besluit. U maakt bij Arend Auto vrijblijvend een proefrit.

Wie zei dat het gemakkelijk is om een keuze te maken als het gaat om de aankoop van een auto? Het is belangrijk dat u een weloverwogen beslissing neemt en een goede proefrit is hierbij heel belangrijk!

Succes bij het vinden van uw nieuwe auto en plan gerust een proefrit!

PLAN PROEFRIT

Terug naar nieuwsoverzicht